Srijeda , 01. May, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Organizovan turnir u sjedećoj odbojci u povodu Dana općine Maglaj

img

EKIPA ODBOJKAŠKOG KLUBA INVALIDA „DOBOJ“ POBJEDNIK TURNIRA

U povodu Dana općine Maglaj Invalidsko odbojkaški klub „Autoservis HUSO“ organizovao je šesti Memorijalni internacionalni turnir u sjedećoj odbojci „MAGLAJ OPEN 2023“ – Sabahudin Borovčević-Baho. Turnirom se čuva sjećanje na negadašnjeg člana kluba i vatrenog navijača bh Zmajeva – Sabahudina Borovčevića.

Na turniru su, pored domaćina, učestvovale i ekipe OKI „Doboj“, KSO „Vukovar“, OKI „Breza“, KSO „Čelik 07“ Zenica te mješoviti tim sastavljen od predstavnika ekipa učesnica. Elvir Arnautović, sekretar Kluba, u ime domaćina i organizatora zahvalio se svim ekipama na dolasku u Maglaj, te općini Maglaj i Misiji OSCE-a na pomoći u organizaciji turnira. Turnir je otvorio Alen Ćosić, službenik Misije OSCE-a u BiH. „Susreti između ratnih vojnih veterana, a posebno ratnih vojnih invalida, imaju veliku simboliku. Mi u Misije OSCE-a u BiH smo ponosni da smo i ove godine mogli podržati organizaciju turnira. Isto ćemo uraditi i narednih godina. Mislim da ovim susretima pokazujemo mogućnost pomirenja u BiH i regionu, da u Bosni i Hercegovini postoji dosta razuma i dobra, a vi ste ti koji nosite tu poruku učešćem na ovom turniru“, poručio je Ćosić. Nakon interesantnih mečeva, turnir je osvojila ekipa OKI „Doboj“, drugo mjesto pripalo je KSO „Čelik 07“ Zenica, a treće mjesto osvojila je ekipa IOK „Autoservis HUSO“.

Generalni sponzor turnira bila je općina Maglaj u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, a turniru su pomogli Ministarstvo za boračka pitanja ZDK, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK te firma „Autoservis HUSO“. Nakon dodjele nagrada najboljim organizovano je zajedničko druženje i ručak.

 

N.Br./maglaj.net