Srijeda , 01. May, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Organizovan turnir u streljaštvu u povodu manifestacije ''Septembarski dana otpora'' (FOTO)

img

NAJBOLJA NA TURNIRU BILA ASIMA HALILOVIĆ IZ TEŠNJA

U okviru manifestacije „Septembarski dani otpora Maglaj 92-95“, SK osoba sa invaliditetom Maglaj u saradnji sa Omladinskim streljačkim klubom Maglaj i nadleženom općinskom Službom organizovali su turnir u streljaštvu „standard vazdušna puška“. Rezultati turnira bodovali su se za III kolo Kantonalne lige. „Takmičenje je proteklo prema planu, a učesvovalo je pet klubova sa ukupno 25 takmičara – SK Tešanj, SK Visoko, SK 20. juni Visoko, SK Zavidovići i OSK Maglaj, a pozivu se nisu odazvali SK Sretno Kakanj, SK Olovo, SK Doboj Jug, SK Paljuge Šije i SK Pousorac Donji Miljanovci. Turnir je organizovan po međunarodnom programu sa standard oružjem. Mislim da smo osigurali dobre uslove za sve učesnike, a i nagrade za najbolje“, kazao nam je Izudin Husanović, predsjednik SK OSI Maglaj.

Podrušku turniru dao je i Adnan Sirovica, ministar za boračka pitanja ZDK, kao i Nijaz Šahinović, predsjednik Skupštine kantonalnog streljačkog saveza i međunarodni streljački sudija. „Lijepo je vidjeti ovako mlade ljude u streljani, ali bi bilo još bolje da se popravi materijalni status klubova. Tu je prije svega lokalna zajednica, a onda oni koji donose zakone, propise, pravilnike, javne pozive, da prepoznaju ovaj sport. Jer godinama se dešava da sredstva u javnim pozivima za nogomet, rukomet, košarku stalno rastu, a za streljštvo i neke druge tzv. 'manje sportove', stalno stagniraju. Sport je sport, svako dijete je željno boljih uslova za rad“, naglasio je Šahinović.

Ekipni pobjednici članovi SK Visoko

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Bekir Ćato iz Viskog sa 406,9 krugova, drugi je bio Harun Mandžukić iz Tešnja sa 395,2 kruga, a treći Emin Ahmić iz Viskog sa 394,9 krugova. Članovi OSK Maglaj Haris Kepić zauzeo je 8.mjesto, Elmedin Blitović bio je 11., a Ahmed Gračić 13. Ekipno prvo mjesto osvojili su članovi SK Visoko, drugo mjesto pripalo je SK Zavidovići, a treće članovima OSK Maglaj. U konkurenciji takmičarki Asima Halilović iz Tešnja bila je najuspješnija sa 407,7 krugova što je bio i najbolji rezultat takmičenja, drugo mjesto zauzela je Hana Subašić takođe iz Tešnja sa 384,3 kruga, dok je treće mjesto zauzela Naida Sinanović iz Tešnja sa 366,6 krugova. Za najbolje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji osigurani su pehari, diplome i medalje.

 

N.Br./maglaj.net