Srijeda , 01. May, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Okončana Premijer liga u streljaštvu za osobe sa invaliditetom (FOTO)

img

Završena su takmičenja u okviru Premijer lige Federacije BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom u organizaciji Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Federacije BiH. Premijer liga je organizovana u četiri kola – serijska vazdušna puška, a domaćni takmičenja bili su Sarajevo, Zavidovići, Zenica i Maglaj.

U muškoj konkurenciji ekipno prvo mjesto pripalo je SIK Tuzla, drugo SIK Banovići a treće mjesto zauzeo je SKOSI Zenica. Ekipa SKOSI Maglaj Ligu je završila na sedmom mjestu. Kako je u isto vrijeme bilo organizovano takmičenje u Maglaju u povodu „Septembarskih dana otpora“, maglajski strijelci propustili su kolo Lige koje je bilo održano u Zenici, a sigurno je da bi plasman bio puno bolji.

Kod žena, ekipno prvo mjesto zauzele su članice SKOSI Živinice, slijede SIK Tuzla i SKOSI Tešanj, a na četvrtom mjestu Ligu je završila ekipa SKOSI Maglaj. U pojedinačnoj muškoj konkurenciji, u kategoriji SH 1, Senad Mujanović, član SKOSI Maglaj, osvojio je treće mjesto, u SH 2 Maglajlija Fikret Smajlović, član SKOSI Tešanj bio je treći, a Izudin Husanović, član SKOSI Maglaj, Ligu je završio na 6.mjestu. U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji, kategorija SH 0 Zumra Gušo, članica SKOSI Maglaj, u Ligi je osvojila treće mjesto, a Hasna Hamzić, članica SKOSI Tešanj, u SH 2 bila je druga.

Članovi Omladinskog streljačkog kluba Maglaj uspješni na KUP-u u Travniku

Travnik je u nedjelju bio domaćin i KUP takmičenju na kojem je učestvovalo 13 klubova iz BiH sa 96 takmičara, među kojima su bili i članovi Omladinskog streljačkog kluba Maglaj. U pojedinačnoj konkurenciji kadetkinja Sara Hasanić okitila se bronzanom medaljom, dok je ekipa kadeta u sastavu Ahmed Gračić, Vedad Mujanović i Haris Kepić bila druga.




 

N.Br./maglaj.net