Nedjelja , 28. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U petak 18. manifestacija ''Izbor sportiste Maglaja''

img

I OVE GODINE NAGRAĐUJU SE NAJBOLJI POJEDINCI I KOLEKTIVI U DOMENU SPORTA U MAGLAJU

Po 18.put Radiotelevizija Maglaj organizuje „Izbor sportiste Maglaja“. Generalni pokrovitelj i ovogodišnjeg izbora je Općina Maglaj i općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, a organizaciju manifestacije pomažu i brojni sponzori. Kako nam je u razgovoru rekao Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj, pripreme za manifestaciju koja je značajna za svaku sredinu, počele su u prvim danima januara.

Za razliku od prošle godine, ove godine su ponovno poslani dopisi na adrese sportskih kolektiva na općini Maglaj da daju svoje prijedloge za najbolje u kategorijama Izbora. Kao i predhodnih godina, odziv klubova je otprilike ostao isti, a svoje prijedloge od 14 sportskih kolektiva, dostavilo je njih osam“, kazao nam je Čaušić.

Žiri je radio u istom sastavu kao i prošle godine: Elvir Arnautović, predstavnik pokrovitelja, Esad Mašić, sportski radnik, Rijad Memišević, sportski novinar, Anes Pašić, sportski radnik te Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj. I ove godine dodijeliće se priznanja za najuspješnijeg sportistu, ekipu, sportistu invalida, sportskog radnika, a dodijeliće se i Priznanje za razvoj omladinskog sporta „Zoran Ilkić“, tu su i Nagrada za životno djelo, Specijalna priznanja, nagrada za najbolje po izboru publike a očekuje se i nagrada iznenađenja RTV Maglaj. Najbolji u pet zvaničnih kategorija izbora dobiće novčane nagrade kao i priznanja.

„Izbor sportiste Maglaja za 2023.godinu“ održava se u petak, 23.februara od 18 sati uz direktan prijenos u programu Televizije Maglaj. Podsjetimo, prošle godine Priznanje za razvoj omladinskog sporta – „Zoran Ilkić“ dodjeljeno je Karate klubu „Tvrđava“, za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini proglašen je Ermin Vehabović, nositelj UEFA A trenerske licence i pomoćnik selektora selekcije ZDK, Senad Mujanović, član SKOSI „Maglaj“ proglašen je najuspješnijim je sportistom-invalidom, priznanje za naj bolju sportsku ekipu ponijeli su članovi selekcije 2007.i mlađi Škole rukometa RK „Maglaj“, državni viceprvaci i osvajači Sportskih igara mladih BiH, dok je Kenan Hrnjić, član Kajak-kanu kluba „Maglaj“ ponio laskavu titulu najuspješnijeg sportiste Maglaja u 2022. godini.

 

 

N.Br./maglaj.net