Subota , 27. Jul, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Završen 9. Memorijalni turnir u malom nogometu ''Nadir Mulalić''

img

ZLATNE MEDALJE OSVOJILE EKIPE VII 1 I IX 1

Dodjelom medalja i pehara najuspješnijim ekipama te nagrada najboljim strijelcima, završen je 9.Memorijalni turnir u malom nogometu „Nadir Mulalić“ koji se od školske 2013/2014.godine organizuje u „Prvoj osnovnoj školi“ Maglaj u znak sjećanja na prerano preminulog učenika, koji je u septembru 2013. godine izgubio bitku sa teškom bolešću. Irfan Suljaković i Ernad Medžić, profesori fizičke kulture i sporta uz svesrdnu pomoć Nadirove porodice i menadžmenta škole organizuju turnir jer dio Nadirovog života bio je upravo sport, nogomet i rukomet. Turnir je ove godine trajao tri sedmice, odigrane su 32 utakmice, a učestvovalo je 16 ekipa od šestog do devetog razreda.

Najefikasniji strijelci Ismar Halilović i Salem Burejić

Finalne susrete s pažnjom je pratila Nadirova porodica – roditelji Admira i Sejo, sestra Najda, njegova razrednica Ekrema Duraković, Omer Egilmez, generalni direktor Natron Hayata, kompanije koja poseban senzibilitet ima prema djeci i mladima, članovi menadžmenta škole. Direktorica škole Mirensa Kolonić zahvalila se svima na doprinosu i trudu da turnir opstaje sve ove godine. Nadir se razbolio u junu 2013.godine, preminuo je sa 13 godina i zato su svi učesnici turnira na majicama imali upravo ovaj broj uz Nadirovo ime. Finalni susreti donijeli su dosta neizvjesnosti, odličan mali nogomet, a privukli su i veliki broj navijača. U konkurenciji VI/VII razreda prvo mjesto zauzela je ekipa VII 1, drugo VII 3, a treće ekipa VI 2. Kod VIII/IX razeda tim IX 1 zauzeo je prvo mjesto, drugo VIII 4 dok je na trećem mjestu turnir završila ekipa IX 3. Najefikasniji strijelci turnira su Ismar Halilović – VII 3 i Salem Burejić – VIII 3. Medalje i pehare dobile su tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije, a nagrađeni su i najstrijelci. Završnica turnira bila je i u znaku nekoliko iznenađenja. Tako je Omer Egilmez, generalni direktor kompanije Natron-Hayat ruksacima nagradio finaliste turnira, a članove najuspješnijih ekipa i njihove razrednike obradovala je i porodica Mulalić.

Iduće godine 10. jubilarni turnir

Mogu sa sigurnošću reći da je turnir ove godine bio jedan od najkvalitetnijih, odigrane su 32 utakmice, bez ijednog grubljeg faula i za mene su svi učesnici i pobjednici. Hvala kompaniji Natron-Hayat i porodici Mulalić za lijepa iznenađenja na kraju turnira, a kolega Ernad i ja osigurali smo pehare i medalje. Sretan sam da je školska sala bila prepuna, procjenjujem da je bilo i 250 učenika i učenica. U isto vrijeme sam i tužan i osjećam potrebu da se svake godine sjetimo Nadira, moga učenika. Hvala Nadirovim roditeljima što svake godine podržavaju turnir“, kazao je u rezimeu ovogodišnjeg turnira prof. Irfan Suljaković. Kako se iduće godine održava 10. jubilarni turnir, organizatori već razmišljaju da upute poziv za učešće školama sa područja naše, ali i susjednih općina i da to bude jedno lijepo, sportsko druženje.

 

N.Br./maglaj.net