Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Društva socijalnih radnika ZDK

img



U ponedjeljak je u Zenici održana Izvještajno–izborna skupština Društva socijalnih radnika ZDK i još jednom je potvrđeno da ovo društvo jedno od najaktivnijih u našem kantonu. Od mnogobrojnih aktivnosti izdvajaju se:

- Potpisan Sporazum između Saveza socijalnih radnika FBiH i Saveza udruženja stručnih radnika socijalnih djelatnosti Republike Srpske,
- Organizacije stručnih skupova
- Obilježavanje Dječije nedjelje
- III Stručna konferencija socijalnih radnika BiH održana u Banjaluci itd.


Na Skupštini su izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Nova predsjednica Skupštine je Aida Zedro iz Visokog, a za predsjednika je ponovno, jednoglasno, izabran dr.sc. Mirnes Telalović.



Na Svečanoj sjednici uručene su zahvalnice istaknutim socijalnim radnicima i Centrima. Između ostalog, zahvalnicu je dobio i Centar za socijalni rad Maglaj, za pokretanje aktivnost i razvoj dnevnih centara za djecu sa posebnim potrebama i aktivno sudjelovanje u izradi Priručnika za djelovanje centara u vanrednim situacijama, kao i maglajska firma Bontex d.o.o. za uspješnu saradnju i upošljavanje djece korisnika Centra u Maglaju.

Posebno priznanje je dobio direktor Centra za socijalni rad Žepče Edin Šišić, a za počasnog člana proglašen je Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK.


maglaj.net