Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: I ovog januara organizovane besplatne radionice engleskog jezika (FOTO)

img

Djeca se dobro zabavila i puno naučila

I ovog januara vladao je veliki interes dječaka i djevojčica za besplatne zimske radionice engleskog jezika. Njih blizu 80 uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole dobro su se zabavili a i puno toga naučili.

Udruženje za opće dobro i obrazovanje „DVOR“, kojeg vode Amerikanci koji su se nastanili u Maglaju, Džimi i Kristen Ričardson (Jimmy i Christen Richardson), prve besplatne radionice engleskog jezika organizovalo je prije ravno godinu dana. Radionice engleskog jezika za najmlađe odličan su način da se iskoriste dani zimskog raspusta.



Inače, polaznici radionica naučili su osnove engleskog jezika, da kažu kako se zovu i koliko imaju godina, boje, brojeve, dijelove tijela, nazive životinja, ali sve to uz igru i pjesmu. Sa djecom su radili Kristen sa kćerkom Mejsi (Macie) , te volonteri Džon (John) Arnold, Anida Šahman i Amar Mehinagić. „Još jednom se zahvaljujemo svim polaznicima, bili su divni, aktivni i vrijedno su radili. Pohvale upućujemo i njihovim roditeljima, nanama, djedovima, tetkama, dajdžama, koji su svaki put djecu doveli na vrijeme, došli po njih nakon radionice i time pokazali odgovornost i spremnost za saradnju. Hvala vam svima od srca“, poručili su iz Udruženja za opće dobro i obrazovanje „DVOR“.




N.Br./maglaj.net