Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: Počela nova školska godina, u klupama i 185 prvačića

img

Školsko zvono zazvonilo je za učenike i učenice maglajskih osnovnih i srednjih škola, njih oko 1.600. Nastava je počela na klasičan način, ali bez kabinetske nastave, svaki razred ima svoju učionicu, uz čas koji traje od 45 minuta te poštovanje svih preporuka koje su izdali nadležni iz resornog kantonalnog ministarstva i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

U svoje škole danas je krenulo i nešto više od 180 prvačića. Čini se niko sretniji ni uzbuđeniji od njih. Direktori škola poželjeli su im dobrodošlicu sa željom da prije svega budu zdravi, da redovno ispunjavaju svoje školske obaveze, da se dobro druže i slušaju svoje učitelje i učiteljice. Kako i svake godine, prvačići su imali „sladak“ početak školovanja, a u ime načelnika Mirsada Mahmutagića, posjetila ih je Eldina Mehinagić, rukovodilac resorne službe, uručila poklone i poželjela sretno školovanje.

Inače, u Osnovnoj školi „Novi Šeher“ upisan je 51 prvačić, a prošle godine bilo ih je 32. U „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“ upisali su 67 prvačića, a prošle godine bilo ih je 82. I u Osnovnoj školi „Maglaj“ 67 je prvačića što je 8 prvačića više nego prošle godine.




N.Br./maglaj.net