Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Arneli Mešić iz Kosove treba pomoć dobrih ljudi

img

Iskreno vjerujemo da apel za pomoć koji objavljujemo u ime porodice Mešić iz Kosove neće ostati bez odjeka. Naši sugrađani su uvijek bili poznati po svojoj humanosti i spremnosti da pomognu u nevolji.

Ovaj put pomoć je potrebna za 34. godišnju Arnelu Mešić. Od ranih godina djetinjstva Arnela ima problema sa kukovima i u posljednje vrijeme jako se teško kreće. Nekoliko operacija i odlasci kod domaćih stručnjaka nisu olakšali život ovoj mladoj djevojci koja mašta da ima život kao i sve njene vršnjakinje, da živi normalno i bez bola. Nada u bolji život za Arnelu postoji na klinici u Turskoj, a operativni zahvat na jednom kuku košta, prema predračunu bolnice, 10.500 eura, bez troškova Arneline pratnje jer se ona sama ne može kretati. Ova sredstva Arnelina porodica nije u mogućnosti obezbijediti.

 

Računi na koje su mogu uplatiti sredstva otvorena su kod Sparkasse bank i to za KM 1994 6260 7505 8770

 

Za uplate iz inostranstva:

 

SWIFT: GIBAATWG

1.ERSTE GROUP BANK AG WIEN

 

SWIFT CODE: ABSBBA 22

Sparkasse Bank dd BiH

Zmaja od Bosne 7

BH 71000 Sarajevo

 

IBAN: BA 1994 6260 7505 8770

Arnela Mešić

Kosova bb

 

Kako smo doznali, na gradskom stadionu u Maglaju u subotu će biti postavljene i humanitarne kutije za dobrovoljne priloge i pomoć Arneli Mešić. Naime, toga dana igra se meč između BFK SIMM BAU iz Kosove i tešanjskog TOŠK-a pa se očekuje i veliko interesovanje javosti za ovaj susret.



N.Br./maglaj.net