Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Okončan izbor najljepših dvorišta i balkona na općini Maglaj

img

Anisi Kalabić iz Ravne i Fadili Bradarić iz Liješnice prve nagrade

Na svečanosti, u skladu sa epidemiološkim preporukama, dodjeljene su nagrade najboljim u dvije kategorije, kao i utješne nagrade svim učesnicima ovogodišnje akcije „Biramo najljepše uređeno dvorište i balkon na području općine Maglaj“.

Pokrovitelj i ove akcije koja traje već 20 godina bila je Općina i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj. Za akciju su se prijavili učesnici iz Ravne, Kosove, Misurića, Liješnice, Bradića, ali i samoga grada. Sve njih obišla je Komisija u sastavu Jasmina Alić-Krzić, ispred pokrovitelja akcije, Nadja Mehinagić, isped RTV Maglaj te Sanja Pavlić, ispred Udruženja EKO Maglaj. Iz opravadanih razloga proglašenje najboljih se nije moglo ranije organizovati. U kategoriji najljepšeg dvorišta prva nagrada pripala je Anisi Kalabić iz Ravne.

Prilikom dodjele nagrade Anisa je bila vrlo emotivna, jer ljubav prema uređenju dvorišta naslijedila je od oca Rame Muminovića koji je nedavno preminuo. Drugu nagradu osvojila je Agneza Hadžišehić iz Maglaja, treću Fatima Salkić iz Liješnice , a četvrtu Safet Selimović iz Misurića. Nagrađena su i tri najljepša balkona. Prvu nagradu osvojila je Fadila Bradarić iz Liješnice, drugu Manda Kadić, a treću Jasminka Mustabašić, obje iz Maglaja. Najbolji u obje kategorije dobili su diplome i novčane nagrade, a svi učesnici akcije „Biramo najljepše uređeno dvorište i balkon na području općine Maglaj“ koji nisu nagrađeni, dobili su utješne nagrade.


N.Br./maglaj.net