Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Uspješna godina za Općinsku organizaciju Crvenog križa: Za tešanjsku bolnicu osigurano 36 doza (FOTO)

img

Sa prikupljenih 170 doza krvi u ovoj godini, u Općinskoj organizaciji Crvenog križa Maglaj ispunili su ovogodišnji plan kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo.

Tokom posljednje akcije za potrebe Opće bolnice Tešanje osigurano je 36 doza. Iz organizacije najavljuju i decembarsku akciju za potrebe Kantonalne bolnice Zenica na kojoj tradicionalno najviše učestvuju punoljetni srednjoškolci. Davaocu Dervišu Mujanoviću ovo je bila deseta akcija.

Redovno darujem krv, ima nas nekoliko rođaka koji se odazivamo na akcije pa mogu reći i da je ovo porodična tradicija. Dobar je osjećaj kada se daruje krv, znate da ste nekome sigurno pomogli“, ispričao nam je Derviš. Hasan Mešić krv je počeo darivati kao srednjoškolac u sarajevu.



Do sada sam krv darovao pet puta, ali tek sam na početku. Moja krv je nekome potrebna, spasiće nekome život, lijep je to osjećaj“, dodao je Hasan.



Tokom ove godine maglajski Crveni križ organizovao je četiri redovne i jednu vanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a ZDK. „Mi smo svoj plan kada je u pitanju davalaštvo i premašili, hvala svim dobrovoljnim davaocima, kao i našim voloterima koji pomažu u organizaciji akcija dobrovoljnog davalaštva krvi“, istakao je Ismar Mehinagić, sekretar OO Crveni križ Maglaj.


N.Br./maglaj.net