Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Obilježena 29.godišnjica velike oslobodilačke akcije Spahića gaj

img

Obilježena je 29. godišnjica velike oslobodilačke akcije Spahića gaj. Nakon polaganja cvijeća na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana, održana je predstava "Neću u London" u organizaciji JU Gimnazije "Edhem Mulabdić", a pod režiserskom palicom učenika ove škole Mahira Rešidovića. Predstava je oduševila sve prisutne, obzirom da je priča prožeta upravo ratnim dešavanjima, prijateljstvu i ljubavi. Direktorica Gimnazije Amela Hidić iskoristila je priliku da uruči zahvalnice i javno pohvali sve učenike, a posebno Mahira Rešidovića čiji je nesebičan doprinos rezultirao i suzama i oduševljenjem.

Nakon završetka predstave, upriličena je posjeta spomen obilježju Spahića gaj gdje su delegacije položile cvijeće. Prema protokolu prisutnima su se obratili predstavnik PDV-a Nefud Smajlagić i načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

Nefud Smajlagić kazao je da su saborci sa srcem i hrabrošću osvojili ovu kotu.

"Cilj je postignut, ostvarili smo tu pobjedu. Ja se zahvaljujem svima, svojim saborcima koji su učestvovali ovdje i svim pripadnicima Armije RBIH", kazao je Smajlagić.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić istakao je da je Maglaj zaista odličan primjer kako se bori za BiH.

"Maglaj je odličan primjer kako se bori za svoj narod, grad i BiH. Dužni smo da podsjećamo na sve ono što smo prošli. Ono što je vrlo značajno istaći jeste da rat za BiH nije završen, završen je vojni dio, ali i dalje se vodi borba za očuvanje BiH, a koja je uvijek sasvim dovoljno duga i široka za sve njene narode i građane. Duboko sam ubijeđen da ćemo u tome istrajati", kazao je načelnik Mahmutagić.

 

(maglaj.ba)