Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Potpisani ugovori sa odabranim aplikantima za Start Up 2021.

img

Danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa odabranim aplikantima za Start Up biznise 2021. Ahmed Cvrčak, Alma Hasibović-Softić,  Mehmed Omerčić,  Husein Džano, Sedžida Bećirović, Maja Lepić, Emina Markanović, Rahima Nuhanović, Arnela Mačković, Ramza Alić, Salih Bradarić, Mirza Mašić i Mirsad Kalabić odlučili su se na samostalni biznis i vjeruju da će u svojim djelatnostima ostvariti uspjeh.

Rahima Nuhanović dugi niz godina radila je kao trgovac i zbog toga se odlučila da pokrene svoj vlastiti biznis, te otvori butik.

Zbog ljubavi prema trgovini i velikog iskustva koje sam stekla godinama rada u ovom  poslu, odlučila sam da otvorim nešto svoje. S obzirom na situaciju u našem okruženju, nadam se pozitivnom poslovanju. Mnogo mi znači podrška Općine i vjerujem u podršku naših građana“, kazala je Nuhanović.

Sedžida Bećirović pripremajući razne poslastice za naše sugrađane zadnjih nekoliko godina, odlučila je da pokrene šaltersku prodaju  kolača i time ponudi gradu nešto sasvim novo.

Odlučila sam se za biznis zato što svoju budućnost vidim u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Također, ovo je moja dugogodišnja želja, dakle da imam svoj kutak za pravljenje slastica i radujem se što sam korak do ostvarenja svog cilja“, kazala je Bećirović.



Načelnik općine Mirsad Mahmutagić uručio je aplikantima ugovore i poželio sreću u radu.

Nastavljamo svake godine poticaj mladim poduzetnicima kroz projekat Start up. I ove godine smo bez obzira na krizu, na trenutnu situaciju koja je u Bosni i Hercegovini uspjeli realizovati i potpisati ugovore sa 13 aplikanata. Posebno me raduje što je to širok spektar različitih djelatnosti. Želim da budu uspješni u onome što su odabrali, te da se u kontinuitetu zadrže kao mladi i uspješni poduzetnici“, kazao je načelnik Mahmutagić.


(maglaj.ba)