Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Takmičenja u okvkru Malih olimpijskih igara: Najbolji stekli pravo učešća na kantonalnom takmičenju

img

Društvo pedagoga fizičke kulture Maglaj, nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa ponovno je organizovalo sportska takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara. Već su organizovana takmičenja u košarci i odbojci za osnovne i srednje škole, a mali nogomet i rukomet na programu su sredinom decembra.

Najbolje ekipe stiču pravo učešća na kantonalnim takmičenjima u odbojci i košarci kojima će domaćini biti Zavidovići i Tešanj. Općinsko takmičenje je okupilo ekipe Osnovne škole „Maglaj“, „Prve osnovne škole“, Mješovite srednje škole i Gimnazije „Edhem Mulabdić“. Pobjednici takmičenja u košarci su učenice Gimanzije i učenici Mješovite srednje škole.

U kategoriji osnovnih škola plasman na kantonalno izborile su muška i ženska ekipa Osnovne škole „Maglaj“. Kada je u pitanju takmičenje u odbojci, u kategoriji osnovnih škola najbolji su bili ženska ekipa „Prve osnovne škole Maglaj“ te muška ekipa Osnovne škole „Maglaj“. Na kantonalnom takmičenju Maglaj će predstavljati i ženska ekipa Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i muška ekipa Mješovote srednje škole.


N.Br./maglaj.net