Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Film ''Toma'' 17. decembra u Maglaju u dva termina (VIDEO)

img

Film "Toma" Dragana Bjelogrlića, koji je premijerno prikazan na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, Maglajlije će konačno moći pogledati 17. decembra.

Film koji ruši sve rekorde gledanosti u regiji, biće prikazan u petak 17.12.2021. u kino sali "Sarah Bernhardt", a kako navode iz Doma kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj, projekcije su predviđene za 17 i 20 sati.

“Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši. U filmu glume Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović.



maglaj.net