Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Benjamin Čičkušić u dva mjeseca sa dva različita kluba 'rušio' aktuelnog prvaka naše zemlje

img

(FOTO: Edin Kendić)

 

Maglajlija igra sezonu iz snova

U ovom trenutku najbolji rukometaš Premijer lige naše zemlje sigurno je Benjamin Čičkušić, piše SportSport.ba.

Čičkušić je iza sebe ima i inostrano iskustvo, a da su se poklopile određene stvari, vjerovatno bi sada pričali o velikoj rukometnoj evropskoj zvijezdi.

Ove polusezone ovaj Maglajlija je sa uspjehom nosio dres RK Iskra Bugojno i bio glavna poluga Bugojanaca na gotovo svakom meču. Kada god bi se Bugojanci mučili,  a bilo je to često, Čičkušić je imao rješenja.

Trinaest, petnaest, pa i više pogodaka po meču statistika je koja govori sve.

Bilo je tu raznih majstorija, 'projektila' kakve rijetko možemo vidjeti  na parketima širom svijeta, ali i akcija koja u par sekundi pokažu da je Čičkušić klasa više od ostalih.

Na kraju polusezone, tačnije u posljednjem kolu prvog dijela, nekadašnji reprezentativac naše zemlje odlučio se vratiti u Maglaj. Već u subotu je i obukao dres Maglajlija te slobodno možemo reći savladao RK Izviđač. Bilo je 29:27 i Maglajlije su slavile važnu pobjedu, a Čičkušić je postigao čak 13 pogodaka.

Nisu u aktuelnom prvaku imali šansi da ga zaustave, a zanimljivo da ih je srušio i krajem oktobra u Bugojnu kada je u dresu RK Iskra postigao devet pogodaka u pobjedi 30:24.

Maglajlije su sada pobjegle sa posljednje pozicije i istu prepustili sarajevskoj Bosni, a dovođenjem Čičkušića pokazali su da imaju jasnu želju da ostvare cilj – opstanak u ligi.


(SportSport.ba)