Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Selekcija Škole rukometa RK Maglaj 2007.i mlađi naći će se na završnici Državnog prvenstva koje se održava 5. i 6.juna. U baražu koji je organizovan u našem gradu mali Romantičari bili su vrlo uvjerljivi u obje utakmice. Protiv ŠR Sedmerac iz Sarajeva slavili su sa 32:15, a vršnjake iz Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje pobijedili su rezultatom 33:20 i tako osigurali učešće na završnici Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji 2007.i mlađi. Grad domaćin Državnog prvenstva još uvijek nije poznat.

Mečevima 30. kola okončana je Premijer liga BiH za rukometaše, sezona 2021/2022.

U susretu posljednjeg kola ekipa Maglaja gostovala je u Ljubuškom gdje je domaći Izviđač CO slavio rezultatom 43:28, poluvrijeme 18:12. Sezonu je maglajska ekipa okončala na 13. mjestu, a titulu je osvojila ekipa banjalučkog Borca u čijem sastavu su i dvojica Maglajlija Berin Brkić i Amar Gračić, kojeg je nažalost povreda dio sezone udaljila sa terena.

Tokom vikenda odigrani su mečevi 27. kola Prve nogometne lige Federacije BiH. U Doboju kod Kaknja domaća Mladost pobijedila je BFK SIMM BAU 2:1. U narednom kolu ekipa iz Kosove dočekuje tim Goražda.

U Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH grupa Centar odigrani su susreti 28.kola.

Sa gostovanja sarajevskoj ekipi Baton ekipa Natrona je donijela puni plijen – slavili su sa 0:4. Moševac je na gradskom stadionu poražen od lidera Stupčanice iz Olova 2:4. U narednom kolu Natron dočekuje Rudar, a Moševac gostuje zavidovićkoj Krivaji.

U Nogometnoj ligi ZDK, podmlađeni tim Novog Šehera poražen je u Zenici od ekipe Steel City 3:0. U narednom kolu ugostiće zenički Sporting.



maglaj.net