Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Organizovane 5. Tradicionalne sportske igre u Galovcu (FOTO)

img

Krajem prošle sedmice, na terenima Sportsko-rekreacijskog centra „Oaza mira“ Galovac, održane su Pete tradicionalne sportske igre. U prelijepom prirodnom ambijentu, takmičili su se odrasli ali i djeca. U kategoriji odraslih, kamen je najdalje bacio Dominik Kožulović, drugo mjesto je zauzeo Gabrijel Ivešić, a treći je bio Emanuel  Marjanović. 


U potezanju užeta najjači su bili Leo Pervan i Matej Sinanović, koji su u finalnom potezanju i u vrlo dramatičnoj borbi, pobijedili mlađe momke, Dinka Maglicu i Dragana Lovrića. Pobjednik u potezanju klipa bio je vrlo spretni i disciplinovani  taktičar, Antonio Malbašić iz Lovnice kod Žepča. U kategoriji djece do 10 godina, takmičenja su bila vrlo burna.


Desetogodišnja Iva Lončar iz Matine kod Žepča, bila je najuspješnija takmičarka u gotovo svim disciplinama, reklo bi se čudo od djeteta. Najbrža je bila u disciplini trčanje u vreći, drugo mjesto je zauzeo Franko Antolović, a treći je bio  Ivano Zlatić. I kod potezanja klipa vodile su se žestoke borbe između dvadesetak dječaka i djevojčica. Na kraju, najviše spretnosti pokazala je Iva Lončar pobijedivši i u ovoj disciplini. U potezanju užeta, a u cilju promovisanja spolne ravnopravnosti kod djece, u ekipi su morali biti dječak i djevojčica. Treći su bili Ana Duspara i Leonardo Kožulović, na drugom mjestu takmičenje su završili Iva Lončar i Mihael Perković, a prvi su bili Nikol Duspara i Ivano Zlatić.

Takmičenje u boćanju nikada nije bilo neizvjesnije

Takmičenja su bila organizovana i u malom nogometu te boćanju. Od prijavljenih 12 malonogometnih ekipa, treće mjesto je zauzela ekipa „Juniori“ iz Novog Šehera, drugi su bili „Koka-Čobe“ iz Čoba, a prvo mjesto je osvojila ekipa „Neno-Export“ iz Žepča.



Na boćalištu nikada nije bilo neizvjesnije. Od prijavljenih 10 ekipa, treće mjesto je zauzela ekipa „NATO-tim“ (Ivo Ivešić i Mario Kajić), drugo mjesto je pripalo ekipi „T-Transport“ Žepče (Tado Grlić i Dragoslav Lovrić), a prvo mjesto je zauzela domća ekipa „Galovac“ (Marijan Kajić i Marinko Kelavić). Zahvaljujući sponzorima za sve pobjednike su osigurani pehari i medalje. Nakon službenog dijela sportskih igara, za sve takmičare i posjetioce poslužen je grah. Na kraju, organizatori ali i više stotina posjetilaca bili su prezadovoljni jer bio je to prekrasan dan za pamćenje.



Zahvaljujući sponzorima: Općini Žepče, Marić Žepče, Saga Žepče, Đuzel Group Žepče, IM Transport Žepče, TR Mario Žepče, Festa Tešanj, Kakanj-Petrol Kakanj, Samoposluga Armin N.Šeher, Šeherconi N. Šeher, BN Transport Zavidovići, Trans Expert Žepče, Madi Tešanj, Drvex Žepče, Bontex Maglaj i Napredak transpromet Žepče, za sve pobjednike su osigurani pehari, medalje ali i besplatan kuhani grah za sve posjetitelje 5. Tardicionalnih sportskih igara u Galovcu.


N.Br./maglaj.net