Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

U Premijer ligi BiH sjedeće odbojke igrani su susreti III kola, a ekipa IOK „Autoservis Huso“ ugostila je OKI „Fantomi“. Gosti iz Sarajeva zasluženo su pobijedili sa 0:3, po setovima, 15:25, 19:25 i 15:25. Inače IOK „Autoservis Huso“ u novoj sezoni Premijer lige ima i dva pojačanja, iz ekipe „Zenica 92“ došli su Esad Durmišević i Salih Kozlić, koji je i debitovao u ovom meču.

Vikend je bio rezervisan za susrete VII kola Premijer BH TELECOM rukometne lige. Ekipa RK „Maglaj“ gostovala je u Goraždu, a domaći su pobijedili 32:27. U narednom kolu Romantičari dočekuju ekipu Gradačca.

U subotu je u Maglaju odigran jedan od mečeva III kola Superlige Federacije BiH – grupa sjever. Derbi izmedju odbojkašica Maglaja i Mikase, pripao je gošćama iz Tuzle. Meč je završen rezultatom 1:3, po setovima 25:13, 17:25, 24:26 i 23:25. Iz kluba su čestitali Osicama i trenerici na hrabroj igri protiv odlične Mikase, publici se zahvalili na podršci, a sretni su i što se kapitenica Belma Bradarić polako vraća u formu.

U Tuzli je u nedjelju odigran meč Lige kadetkinja grupa B, a snage su odmjerile selekcije ŽOA „Mikasa“ i OK „Maglaj“. Susret, u kojem je ekipa Maglaja pružila dobar otpor starijoj i iskusnijoj ekipi „Mikasa“, završen je rezultatom 3:0, po setovima 25:9, 25:18, 25:22. Iako se takmiče u konkurenciji kadetkinja (2006.i mlađe), pionirke OK „Maglaj“ (2008.i 2009.) su pokazale da se na njih u budućnosti može računati.

U Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH igrani su susreti XI kola, a ekipa BFK „SIMM BAU“ je izborila pobjedu. Na gradskom stadionu sa 2:1 pobijedili su ekipu HNK „Tomislav“ iz Tomislavgrada. Utakmica je počela minutom šutnje za prerano preminulog Sakiba Spahića, dugogodišnjeg nogometaša kluba iz Kosove.

I u Drugoj ligi Federacije BiH – centar igrani su susreti XI kola. Na Gradskom stadionu igran je komšijski derbi, a Moševac je slavio golom Samira Skomorca u duelu sa maglajskim Natronom.

Nakon pobjede u gostima, nogometaši „Novog Šehera“ bili su uspješni i na stadionu „Pod Lipićem“. U susretu X kola Nogometne lige ZDK golom Bahtića pobijedili su zenički „Sporting“.

Uspješne su bile selekcije Škole rukometa RK „Maglaj“ u ORL Sjever. Ugostili su selekcije RK „Lukavac“ i zabilježili tri pobjede. Evo i rezultata: 2012. i mlađi – 10:7, 2010. i mlađi – 33:10 a susret selekcija 2008. i mlađi završen je rezultatom 35:21.

ŠF „Sportino-Ma“ organizacijom turnira, proteklog vikenda, proslavila je sedam godina od osnivanja. U subotu je turnir organizovan za selekcije 2012. i 2014. godište, a u nedjelju za 2013. i 2015.godište. Na turniru, pored selekcija ŠF „Sportino-ma“, učestvovale su ekipe iz Zavidovića, Žepča, Tešnja, Rudanke, Begovog Hana, Zenice, Viteza, Odžaka, Šija, Dervente, Lukavca. Kako se procjenjuje, oko 400 mladih nogometaša i njihovih trenera okupilo se na organizovanom turniru.

U kategoriji igrača godište 2014. poredak je slijedeći: Tempo Sport Zenica, Sportino Ma, Brnjaci Kiseljak i Rijeka Vitez, a u konkurenciji 2012.godište: Tempo Sport Zenica, Napredak Zavidovići, Sportino Ma i Sport Park Rudanka.

U nedjelju je turnir bio organizovan za selekcije 2013. i 2015.godište. U kategoriji 2013.poredak je slijedeći: Naredak Šije, Sportino Ma, Tremed Trepče-Medakovo i TOŠK Tešanj, a kod dječaka godište 2015. Napredak Šije, Radnički, Sportino Ma i Tempo Sport Zenica.



N.br./maglaj.net