Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Općina Maglaj: Obavijest za poljoprivrednike

img

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Maglaj koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), da je članom 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata  („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva u periodu od 1. januara  do 31. marta obavezna izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a žele da ostvare novčane podrške u 2023.godini, kao i klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika trebaju to uraditi do 31.03.2023. godine, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gazdinstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede kako na federalnom, tako i na kantonalnom i općinskom nivou.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u Službu za privredu finansije/financije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj, šalter sala Općine, šalter br.3 ili na broj tel. 032/465-835.



(maglaj.ba)