Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Bogat program u povodu Dana općine Maglaj

img

ORGANIZOVANA ZABAVA ZA DJECU

U povodu 18. septembra Dana općine Maglaj organizovaće se niz sadržaja, a prva je bila zabava za djecu kojoj su prisustvovali dječaci i djevojčice iz četiri gradska vrtića.

Mališani su se dobro zabavili uz klovna Fazonka i Miki Mausa, a bilo je i nekoliko iznenađenja. Ono što slijedi već sutra, 16.septembra, je šesti Memorijalni internacionalni turnir u sjedećoj odbojci „MAGLAJ OPEN 2023“ - Sabahudin Borovčević Baho kojeg organizuje Invalidsko-odbojkaški klub „Autoservis Huso“ Maglaj. Otvaranje turnira je u 10 sati.

U ponedjeljak, 18.septembra u 10 sati održaće se Svečana sjednica Općinskog vijeća Maglaj, a od 10.30 do 11,45 položiće se cvijeće na spomen-obilježja i biste. U 12 sati u kino sali Doma kulture „Edhem Mulabdić“ održaće se Svečana akademija na kojoj će se dodijeliti javnih priznanja općine Maglaj za 2023. godinu. Ovogodišnji dobitnici javnog priznanja “Maglajska plaketa” su: Omer Egilmez, generalni direktor kompanije “Natron-Hayat” i Općinski štab civilne zaštite Maglaj-Jedinica za sanaciju terena iz perioda 1992-1995. godine.

Nakon svečane akademije u prostorijama Opće Biblioteke biće otvorena izložba pod nazivom „Maglaj u zavičajnom fondu“. U utorak, 19. septembra, tradicionalno će se darovati djeca koja su rođena na Dan općine Maglaj. Vikend, 23. i 24.septembar, rezervisani su za dva sportska događaja. Tako u subotu NK „Natron“ organizuje turniru u fudbalu na pijesku, a u nedjelju OK „Maglaj“ organizuje turnir pod nazivom „Maglaj 1408-2023.“

 

N.Br./maglaj.net