Ponedeljak , 27. May, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Uskrs u Novom Šeheru (FOTO)

img

„Svugdje u svijetu ljudi slave Uskrs na različite načine ali nitko tako lijepo i veselo kao naši Še`erci, riječi su brojnih vjernika jučerašnjeg okupljanja u Novom Šeheru. Nakon svete mise, koju je predvodio župnik fra Josip Jukić, članovi HKUD “Gromovnik“ su priredili prekrasan kulturno-zabavni program.

Već jedanaest godina priređuju poznatu Še`ersku tucijadu i izložbu pisanica. Blizu 1000 vjernika je imalo prigodu razgledati prelijepa šarena jaja koja su rađena na tradicionalan način s voskom. Na kraju, neovisni žiri je odabrao i pobjednike. Treće mjesto je pripalo Nikoli Budimiru, drugo Pavi Topić, a najljepšu pisanicu za 2024. godinu uradila je Ljubica Antolović-Colka. Još interesantnije je bilo na natjecanju u tucanju kuhanih kokošjih jaja gdje je sudjelovalo pedesetak natjecatelja svih generacija od petogodišnjih djevojčica pa do naših prabaka.

Na kraju, najtvrđe jaja je imala Jela Ezgeta, a drugo mjesto je pripalo Jeli Grubeša, dok je treće mjesto zauzela Ana Kapular. Pomoć u organizaciji cijelog programa, uz naše fratre, dali su i novošeherski poduzetnici. I po starom dobrom običaju opće veselje je nastavljeno uz izvorna kola i pjesme zbog čega je Uskrs u Šeheru uvijek najljepši na svijetu“, saopšteno je iz HKDU „Gromovnik“ Novi Šeher. 

N.Br./maglaj.net