Petak , 26. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Prva izložba dekupaž radova Amara Mehinagića (FOTO)

img

SVAKI RAD UNIKATAN I POSEBAN

Maturant gimnazije, a uskoro student arhitekture na Internacionallnom Burch univerzitetu, Amar Mehinagić, svojim sugrađanima predstavio je svoje stvaralaštvo na prvoj, samostalnoj izložbi radova, dekorativnih predmeta, rađenih dekupaž tehnikom. Kako je i sam autor naglasio, njegov put odgovara izreci „Per aspera ad astra“, odnosno „Preko trnja do zvijezda“. U realizaciji izložbe, Amar je imao podršku u Domu kulture „Edhem Mulabdić“ u čijim je prostorima izložba postavljena, ali i u brojnim prisutnim, članovima svoje porodice, prijateljima i poznanicima. Dragomir Dunđer, direktor Doma kulture, naglasio je da im je čast bila ugostiti mladog i kreativnog Amara Mehinagića.



Nadam se da ovo neće biti njegova posljednja izložba, a ova ustanova je otvorena za sve mlade koji žele da predstave svoje stvaralaštvo. Naša vrata su vam uvijek otvorena“, poručio je Dunđer. Rašida Muhić predstavila je Amara Mehinagića kao odličnog učenika Gimnazije, prepoznatljivog po svojoj kreativnosti, člana i volontera u Organizaciji „Dvor“, u kojoj radi sa djecom i sa svima koji žele naučiti engleski jezik.



Svaki njegov rad nosi jednu priču, a sam autor zna šta je u svaki rad pretočio iz svoje duše. Dekupaž tehnikom Amar se počeo baviti 2018.godine iz radoznalosti, a danas to radi iz ljubavi. Njegov cilj je da svoje stečeno znanje na polju arhitekture i dekupaža sjedini i postane jedinstven u tom poslu“, kazala je Rašida Muhić.



Ne treba puno riječi da kažem kako se osjećam, pred vama su moji radovi kroz koje ćete me najbolje upoznati. Dekupažom sam se počeo baviti iz radoznalosti i dosade, a danas evo i moje prva izložba. Trdim se da svaki moj rad bude unikatan i poseban, da se u njemu ogladam sam ali i osoba za koju je napravljen. I kako vidite nijedan rad nema ni isti dezen“, rekao je Amar na otvaranju izložbe. Otvaranje izložbe muzikom su upotpunili solistkinja Nadira Bajraktarević uz muzičku pratnju profesora Seada Bajramovića na gitari.









N.Br./maglaj.net