Srijeda , 01. May, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Počela rekonstrukcija i sanacija dijela ulice Aleja ljiljana (FOTO)

img

U okviru "Plana kapitalnih ulaganja za period 2024-2026." počela je sanacija i rekonstrukcija dijela ulice Aleja ljiljana, od semafora do objekta pošte. Na poslovima su angažovani radnici i mehanizacija firme Hajdić, a kako je predviđeno radovi bi trebali trajati 45 dana, koliki je i ugovoreni rok.

"Duž ovog dijela Aleje ljiljana planirane su šetnica i biciklistička staza. Platani će biti oivičeni betonskim zidićima, biće nasut odgovarajući materijal i neće biti oštećeni. Na ovom području otvoren je front rada, više je ljudstva i mehanizacije pa bih zamolio građane da koriste neke alternativne pravce i da imaju razumijevanja dok traju radovi“, kazao nam je Jasmin Sadiković, tehnički direktor firme "Hajdić" d.o.o.

U povodu početka radova oglasio je i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.

Zadovoljstvo mi je saopštiti da su počeli radovi na sanaciji i rekonstrukciji dijela ulice Aleja ljiljana, najprometnijeg maglajskog šetališta. Ovo je još jedan projekat iz "Plana kapitalnih ulaganja 2024-2026" koji ćemo realizovati tokom godine. Građani će dobiti potpuno novo i lijepo uređeno šetalište sa klupama za odmor i novim svjetiljkama, koje će sadržavati i zelenu površinu, biciklističku i pješačku stazu. Zamolio bih građane za strpljenje i oprez dok se izvode radovi, a onima koji svaki projekat žele omalovažiti i dežurnim dušebrižnicima poručujemo da se sve radi u skladu s projektnom dokumentacijom i Elboratom koji je tretirao maglajske platane“, saopštio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.





 

N.Br./maglaj.net