Petak , 19. Apr, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Održan okrugli sto na temu „Studentsko ljeto 2019“

 

Danas je održan okrugli sto na temu „Studentsko ljeto 2019“ u sali Općinskog vijeća Maglaj. Načelnik općine Mirsad Mahmutagić u uvodnom dijelu govorio je o historijskim vrijednostima ove internacionalne manifestacije koja je prvi put održana 1964. godine, a čiji značaj je i danas veliki.

 

img

Usvojen Program rada Privrednog savjeta za 2019. godinu

 

Održana je sjednica Privrednog savjeta Općine Maglaj na kojoj je jednoglasno usvojen Program rada za 2019. godinu koji je predstavljen kao prva tačka Dnevnog reda. . Na rasporedu su bile i slijedeće tačke:

img

Čestitka Odbojkaškom klubu Maglaj

 

U ime građana općine Maglaj i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke igračicama, trenerima i upravi Odbojkaškog kluba Maglaj na svim ovosezonskim pobjedama i uspjehu koji ste postigli.

img

Danas Okrugli sto na temu "Studentsko ljeto 2019"

Općina Maglaj organizuje Okrugli sto na temu "Studentsko ljeto 2019" u četvrtak 18. aprila 2019. godine, sa početkom u 13:00 sati, u sali Općinskog vijeća Maglaj ( zgrada JU Dom kulture "Edhem Mulabdić ).

img

Pripadnici Litvanske vojne jedinice u posjeti općini Maglaj

Danas su pripadnici Litvanske vojne jedinice posjetili općinu Maglaj. Cilj posjete jeste obilježavanje 23. godišnjice pogibije vojnika Normunds Volteris, koji je 1996. godine izgubio život u okolini Maglaja. Oni su tokom rata bili u Maglaju kao pripadnici EUFOR-a u Danskom bataljonu Litvanske vojske. Normunds Volteris prvi je pripadnik vojske ove zemlje koji je poginuo u mirovnim snagama, a jedna od obrazovnih ustanova u Litvaniji nosi njegovo ime.

 

img

Obavještenje za studente koji su ostvarili pravo na stipendiju po Konačnoj listi Ministarstva za boračka pitanja ZDK

Obavještavaju se studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju po Konačnoj listi Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona za studijsku 2018/2019. godinu, da će Rješenja o dodjeli stipendija uručiti premijer Zeničko-dobojskog kantona i ministar za boračka pitanja 19.04.2019.  (petak )godine u 14:30 sati u sali Općinskog Vijeća  ( zgrada JU Dom kulture "Edhem Mulabdić").

img

16.april -Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu

 

Danas se obilježava 74. godišnjica oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu. Tim povodom delegacija koju su činili Načelnik općine Mirsad Mahmutagić, predstavnici UABNOR-a Maglaj i UABNOR-a Žepče položili su cvijeće na partizanska groblja Čakalovac i Novi  Šeher.

img

Zvanično počela sedmica IT Challenge u Maglaju

 

Danas je zvanično počela IT sedmica u Maglaju. Upriličeno je podizanje zastave na jarbol koja je spuštena na pola koplja povodom  Dana žalosti u Federaciji BiH. Nakon toga, tim najvećeg takmičenja informatičara u Bosni Hercegovini nastavili su druženje sa predstavnicima lokalne vlasti, predsjedavajućom Općinskog vijeća Svjetlanom Zamboni i Načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem.

img

Svečano obilježena 27. godišnjica formiranja Armije Republike BIH i 74. godišnjica oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu

 

Danas su u općini Maglaj svečano obilježena dva značajna datuma, 15.april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i 16.april-Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu. Prije početka manifestacije, delegacija je položila cvijeće na Trg Alije Izetbegovića, spomen obilježje prvom šehidu Rifatu Abidoviću, šehidsko mezarje Podborik i spomen obilježje civilnim žrtvama rata.

img

Konačna lista studenata za dodjelu stipendija za 2018./2019. studijsku godinu Ministarstva za boračka pitanja ZDK

Obavještavaju se studenti koji su se prijavili na Konkurs  Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona za dodjelu stipendija za 2018./2019. studijsku godinu, da je prema visini budžetskih sredstava namijenjenih stipendiranju branilaca i članova njihovih porodica u 2019. godini, na osnovu procentualnog učešća branilačke populacije u odnosu na njihov ukupan broj u Kantonu, Općini Maglaj dodijeljeno 152 stipendije, tj. svi kandidati na Konačnoj listi kojima je izvršeno bodovanje, te da je Konačna lista kandidata za dodjelu stipendija studentima

img

Okrugli sto

Općina Maglaj organizuje Okrugli sto na temu "Studentsko ljeto 2019" u četvrtak 18. aprila 2019. godine, sa početkom u 13:00 sati, u sali Općinskog vijeća Maglaj ( zgrada JU Dom kulture "Edhem Mulabdić ).

 

img

Obavijest o izradi baze podataka i poziv za registraciju

U cilju jačanja veza i uspostavljanja i unaprijeđenja saradnje sa građanima općine Maglaj koji žive i rade u inostranstvu, Općina Maglaj je pokrenula aktivnosti registracije u bazu podataka građana općine Maglaj koji privremeno ili trajno borave u inostranstvu.

img

Saopćenje povodom formiranja prve jedinice A RBIH na području općine Maglaj

 

Prije 27 godina, 6. aprila 1992. godine kada je formirana prva jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine na području općine Maglaj u Kopicama, kada su goloruki, hrabro i odlučno stali da odbrane svoju domovinu Republiku Bosnu i Hercegovinu, želim svim preživjelim borcima i njihovim porodicama poželjeti zdravlje i sreću, te da u ovom vremenu punom izazova prepoznaju prave vrijednosti.