Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?order=date&part=snippet&channelId=UC2ZPK3NY0rB1y0MCoDAf5kw&maxResults=10&key=AIzaSyBufgpTIm00R6j5eu7QAm1ZJfYQzYdFFx8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /var/www/vhosts/maglaj.net/httpdocs/ba/opcina.php on line 18
maglaj.net - OPĆINA MAGLAJ
Utorak , 07. Apr, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

FŠCZ održao 14. vanrednu sjednicu i donio tri nove naredbe

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa (Covid-19) na području FBiH, u Sarajevu je(6. april 2020. god.) održana 14. vanredna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević.

img

Poziv poljoprivrednicima za prijavu proljetne sjetve

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Maglaj, koji planiraju obaviti ili su već obavili proljetnu sjetvu, da do 15.04.2020. godine izvrše prijavu proljetne sjetve pozivom na brojeve telefona:

img

OBAVIJEST-UPOZORENJE

Kako bi pomogli sami sebi, a u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti, corona virus (COVID-19) jedna od obaveznih mjera je maksimalno povećati svakodnevno provođenje osnovnih, kao i posebnih mjera sanitarno-tehničkih uvjeta, tj. obavezne preventivne dezinfekcije prostora u kojima boravimo i u kojim se krećemo.

img

VLADA ZDK ZA POMOĆ PRIVREDI OSIGURALA 5 MILIONA KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na 8. vanrednoj sjednici usvojila je dopune Zakona o poticanju razvoja male privrede, kako bi se olakšalo aktiviranje dodatnih sredstava koja će se osigurati kroz rebalans Budžeta za finansiranje mjera na saniranju posljedica pandemije koronavirusa u maloj privredi.