Utorak , 22. Jun, 2021

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Čestitka povodom završetka školske godine

Povodom završetka školske godine, upućujem iskrene čestitke svim učenicima, prosvjetnim radnicima i rukovodstvu svih osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj.

 

img

Lista uspješnih kandidata za samozapošljavanje

Obavještavaju se kandidati koji su aplicirali na sredstva Ministarstva za boračka pitanja za poticaj samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije po Programu "Prvi biznis" i "Biznis plus" da je lista uspješnih kandidata objavljena na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, a može se preuzeti i 

img

Humanitarna organizacija ''Most za Bosnu'' podijelila 50 paketa

Njemačka humanitarna organizacija „Most za Bosnu“ i humanitarac Ramiz Kadrić obezbjedili su 50 prehrambeno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice sa područja općine Maglaj, a koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad.

 

img

Načelnik upriličio prijem za najbolje maturante Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i MSŠ Maglaj

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio prijem i uručio novčane nagrade učenicima generacija, Benjaminu Brkiću iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Danisu Bradariću iz Mješovite srednje škole Maglaj, kao i učenicima koji su se tokom četiri godine istakli odličnim uspjehom, primjernim vladanje i uspješnoj promociji škole Lejla Vardo, Kenan Ćatić, Tarik Lošić, Osman Hadžisalihović, Benjamin Uzunović, Ajla Omić, Almina Kalabić i Tarik Suljaković.

 

img

6. sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj- prečišćen tekst („Službene novine Općine Maglaj“ broj: 2/9, 1/13 i 2/13) i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća Maglaj održanog dana 10.06.2021.godine, sazivam 6. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za 17.06.2021. godine sa početkom u 09:00 sati, u sali Općinskog vijeća Maglaj.

img

JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos u JU Dom zdravlja Maglaj

Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene novine F BiH" broj: 26/16, 89/18), člana 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko —dobojskom kantonu („Službene novine ZE-DO kantona" broj: 8/19) i Odluke o raspisivanju javnog oglasa za prijem u radni odnos broj: 01-100821 od 14.06.2021. godine, direktor Ustanove na osnovu ukazane potrebe, raspisuje

img

JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj: Obavještenje

JU Dom kulture “Edhem Mulabdić” Maglaj u okviru projekta „Zapis o Maglaju“ kao podršku pojedincima, formalnim i neformalnim grupama građana koji egzistiraju na području općine Maglaj, želi promovisati i predstaviti raznovrsnu paletu proizvoda, od hrane i napitaka, do ručnih radova i umjetničkih djela.

 

img

Općina Maglaj podržava uspostavu zaštićenih područja prirode

 

S ciljem koordiniranja zajedničkih aktivnosti na proglašenju novih zaštićenih područja prirode u Zeničko-dobojskom kantonu, u prvom redu pećine Mokra Megara u Donjem Rakovcu održan je sastanak na kome su prisustvovali ispred Općine Maglaj Nermin Bešlagić i Dženana Hadžiedhemović-Grahić, šef Ureda Misije OSCE-a u Travniku Will Richard, službenik Misije OSCE-a u Maglaju Alen Ćosić, predstavnik UG Fojničani Davor Šupuković, kao i predsjednik PD Vis Žepče  Mirko Matijević.

 

img

Benjamin Brkić, učenik generacije Gimnazije „Edhem Mulabdić“

Maglajska gimnazija  ispratila je 47. generaciju maturanata, a titulu najboljeg među najboljima ponio je Benjamin Brkić koji se pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja istakao u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Odmah iza njega po uspjehu se ističu i Lejla Vardo, te Kenan Ćatić. Posebna priznanja su dobili  Osman Hažisalihović, Tarik Lošić, Kenan Ćatić i Lejla Vardo.

 

img

JU Dom zdravlja Maglaj: Javni oglas za prijem u radni odnos

Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene novine F BiH" broj: 26/16, 89/18), člana 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko —dobojskom kantonu („Službene novine ZE-DO kantona" broj: 8/19) i Odluke o raspisivanju javnog oglasa za prijem u radni odnos broj: 01-100821 od 14.06.2021. godine, direktor Ustanove na osnovu ukazane potrebe, raspisuje

 

img

Organizovana radionica ''Život u tišini''

Narodna biblioteka u saradnji sa Savezom gluhih i nagluhih osoba Federacije BiH za djecu i omladinu organizovala je radionicu o temi „Život u tišini“.

 

img

Obavještenje

Obavještavamo sva pravna i fizička lica sa područja općine Maglaj da će se u skladu sa potrebama izvođenja radova na sanaciji i rekonstrukciji ulice Srebreničkih žrtava rata od mosta u Liješnici do kraja podvožnjaka ( južni izlaz iz Maglaja u neposrednoj blizini Natron-Hayata ) u potpunosti obustaviti saobraćaj za pješake i motorna vozila u oba smjera.

 

img

U Maglaju obilježen Međunarodni dan rijeke Save

U Maglaju je obilježen Međunarodni dan rijeke Save i tim povodom postavljena je oznaka na gradskom mostu s ciljem podizanja svijesti o potrebi i načinima zaštite od štetnog djelovanja voda.