Petak , 22. Jun, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

U PETAK 29. JUNA NOVI MASKEMBAL

Poštovana djeco, sve one vile i vilenjaci, princeze i čarobnjaci, super heroji i strašne vještice, evo prilike da svi dobijemo čiste petice.

img

Obavještenje o izlaganju Nacrta izmjene Regulacionog plana „Centar Maglaj - sjeverni dio“ na javni uvid

Obavještavaju se građani Općine Maglaj da se u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Maglaj broj 02-05-1- 1323/18 od 07.06.2018. godine o usvajanju Nacrta Izmjene Regulacionog plana "Centar Maglaj –sjeverni dio", provodi postupak Javnog uvida i Javne rasprave u periodu od 08.06 – 29.06. 2018. godine , i to javni uvid u trajanju od 15 dana , nakon čega se održava Javna rasprava dana 28. 06.2018 godine u 17,00 sati u Sali Općinskog vijeća Maglaj.

img

Predstavnik Mreže savjeta/vijeća učenika BiH u posjeti Općini Maglaj

 

Danas je u posjeti Općini Maglaj bio predstavnik Mreže savjeta/vijeća učenika BiH Samir Purić. Na samom početku razgovarao je sa savjetnicom Općinskog načelnika Eldinom Mehinagić o načinu rada njihove organizacije i dosadašnjim aktivnostima koje su realizirali.

img

Obilježen Dan šehida na području općine Maglaj

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida. Dan najboljih sinova, gazija i junaka Bosne i Hercegovine dostojanstveno je obilježen i na području općine Maglaj u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj i Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

img

Saopćenje povodom Dana šehida

 

Dan šehida, koji se tradicionalno obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, prilika je da se prisjetimo onih koji su položili svoje živote za svoj grad i domovinu u periodu od 1992 – 1995. godine.

img

Bajramska čestitka

 

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke.

img

U toku radovi na uređenju parking prostora kod JU Dom zdravlja Maglaj

 

Prema ugovoru koji se odnosi na sanaciju i rekonstrukciju postojećih cesta i afaltnih površina na području općine Maglaj obuhvaćeno je i uređenje parking prostora kod JU Dom zdravlja Maglaj. Prostor koji se uređuje doprinijet će smanjenju gužve, kao i smanjenju blokiranja saobraćaja ispred ove ustanove.