Nedjelja , 17. Nov, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

OGLAS ZA DODJELU POTICAJA ZAPOŠLJAVANJA BRANILAČKE POPULACIJE U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica sa prebivalištem na području općine Maglaj, koji ostvaruju osnovna prava iz branilačko-invalidske zaštite u općini Maglaj i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini Maglaj o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava u svrhu poticaja zapošljavanja.

img

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo vas da će se sutra 15.11.2019. godine nastaviti sa aktivnostima na sječi i orezivanju stabala u sljedećim ulicama: Aleja ljiljana i Viteška ulica.

img

Obavijest za poljoprivrednike

Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva Općina Maglaj u saradnji sa firmom ,,BOLETUSS” d.o.o. Sarajevo organizuje prezentaciju projekta ,,Otkup ljeko bilja” na području općine Maglaj.

 

img

JAVNI POZIV za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

img

Delegacija posjetila općinu Maglaj u okviru obilaska partnerskih općina projekta Dijaspora za razvoj

U okviru obilaska partnerskih općina, delegacija koju su činili predstavnici Vlade Švicarske, šef međunarodne pomoći Ambasade u BiH Švicarske Patrick Egli sa saradnica  Azrom Šarenkapa, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a Sukhrob Khoshmukhamedov, šef projekta Dijaspora za razvoj (D4D) Merima Avdagić i pomoćnik ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Kemo Sarač posjetili su općinu Maglaj.

 

img

Održana Javna tribina ''Antifašizam - jučer, danas, sutra''

U sklopu projekta „Maglajski duh antifašizma - jučer, danas, sutra” održana je Javna tribina ''Antifašizam - jučer, danas, sutra'' u organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata općine Maglaj. Gosti tribine su bili Bogić Bogićević, bivši član Predsjedništva SFRJ i  prof.dr. Miodrag Živanović.

 

img

Obavijest o održavanju javne rasprave o Nartu Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. godinu i Nacrta odluke o izvršavanju Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. godinu

Na trideset drugoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj održanoj dana 31.10.2019. godine prihvaćen je Nacrt Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. fiskalnu godinu i Nacrt odluke o izvršavanju Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. fiskalnu godinu. Na istoj sjednici donesen je Zaključak kojim su Služba za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj i Načelnik općine zaduženi da do 21.11.2019. godine organizuju JAVNU RASPRAVU na temu "Primjedbe i prijedlozi na Nacrte donesenih dokumenata".