Srijeda , 24. Oct, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

21. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj («Službene novine Općine Maglaj broj: 2/13- prečišćen tekst») i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća održanog dana 22.10.2018. godine, sazivam 21. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za 31.10.2018. godine sa početkom u 9,00 sati, u sali JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

Predstavnici Saveza RVI ZDK u posjeti Općini Maglaj

Danas su u posjeti Općini Maglaj bili predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona i to Jusuf Rakman predsjednik i Mirsad Varupa sekretar, te Semiz Nalić predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida općine Maglaj.

img

PRO-Budućnost: Javni poziv za male grantove

 

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

img

Naredba o provođenju obavezne preventivne sistematske deratizacije na području općine Maglaj – jesenja faza 2018. godine

 

Na osnovu člana 10. tačka 5. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službene novine Federacije BiH“, broj: 29/05), Naredbe Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona o provođenju obavezne preventivne sistematske deratizacije na području Zeničko-dobojskog kantona – proljetna faza 2018. godine broj: 11-37-6951-1-1/18 od 12.09.2018. godine i člana 41. Statuta Općine Maglaj („Službene novine Općine Maglaj“, broj: 8/07, 3/08 i 6/08) d o n o s i m

img

Program obilježavanja Dana civilnih žrtava rata općine Maglaj

Nizom prigodnih sadržaja, Udruženje CŽR-a će i ove godine obilježiti Dan civilnih žrtava rata općine Maglaj. Program obilježavanja počinje 22. oktobra u 17,00 sati otvaranjem izložbe fotografija stradanja civilnih žrtava rata u Spomen sobi udruženja sa časom historije.

img

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Maglaj da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. Novine F BiH“, broj:42/10) kao i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja u proizvodnji („Sl. Novine F BiH“, broj 32/17) dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za koju očekuju federalni poticaj u narednoj godini.

img

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica, programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invalidite

 

Fond za profesionalnu rehablitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom (Fond) je, na osnovu Odluke Upravnog odbora o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica,  programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom i programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2018. godini, broj:01-05-5-9143/18 od 20.09.2018. godine, raspisao Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica, programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom i programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2018. godini.

img

Simbolično obilježen Dan bijelog štapa

 

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić ugostio je pripadnike RVI iz kategorije slijepih lica i predstavnike Udruženja slabovidnih/slijepih lica koje pokriva četiri općine Tešanj, Usora, Doboj Jug i Maglaj. Razgovarali su o situaciji u kojoj se nalaze, o problemima i mogućnostima, te budućoj saradnji.

img

JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE SANACIJE FASADA STAMBENIH ZGRADA U UŽEM GRADSKOM JEZGRU

PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva je pružanje pomoći građanima u ostvarivanju njihove zakonom utvrđene obaveze za finansiranje investicionog održavanja stambenih zgrada-objekata kolektivnog stanovanja; te stoga Općina Maglaj poziva stanare stambenih zgrada-objekata kolektivnog stanovanja da iskažu interes za sufinansiranje projekta sanacije fasada stambenih objekata kolektivnog stanovanja; što će doprinijeti ljepšem izgledu grada, manjoj potrošnji energenata, kao i manjoj emisiji štetnih plinova i poboljšanju kvaliteta zraka.