Petak , 17. Aug, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Općinski načelnik će izdvojiti sredstva za Čabrinu kafanu

 

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj, po pitanju 11. tačke Dnevnog reda Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja za 2018. godinu nakon glasanja, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić predložio je da Čabrina kafana kao objekat sa stogodišnjom tradicijom, pored predviđene nagrade dobije i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM. Blok većine je taj prijedlog podržao i načelnik Mahmutagić se obavezao da će izdvojiti navedena sredstva, te tim putem pružiti podršku i poticaj objektu koji njeguje tradiciju od 1919. godine kada je prvi put Čabrina kafana otvorila svoja vrata.

img

FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra 18. augusta ( subota ) u Maglaju

 

U okviru manifestacije „Studentsko ljeto“ u subotu 18. augusta od 19,00 sati na platou ispred JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju održat će se druga po redu Revija urbane kulture, na kojoj će nastupiti fenomenalni FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra.

img

Nastavak izgradnje poslovnih zona

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 828.746 KM namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

img

U toku 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

U toku je 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj gdje je došlo do izmjene u Dnevnom redu, naime šesnaesta tačka Dnevnog reda Informacija o stanju bezbjednosti za prvih šest mjeseci 2018. godine prebačena je na drugu, a sedma tačka je preimenovana u Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o vodovodu i kanalizaciji.

img

STUDENTSKO LJETO VAS ZOVE U MAGLAJ

Ispod maglajske tvrđave, isprepletene sa valovima Bosne, teku najljepše note – note melodija koju donose oni koji tek počinju svoj uspon na prijestolje slavnih.

img

Studentsko ljeto kroz vrijeme

„Studentsko ljeto“ je festival koji je prvi put održan 1964. godine, a prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine, koji su odlučili da do tada maglajska ljeta pretvore u festivale: sunca, sporta, ljubavi i pjesme.

img

PRIJAVITE SE ZA "MALO LJETO 2018"

Prijavite se za učešće na „Malom ljetu 2018“, dječijem festivalu, koji se održava u okviru Manifestacije  „Studentsko ljeto 2018“.

img

Federalni ministar prostornog uređenja u posjeti općini Maglaj

 

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je posjetio općinu Maglaj i tom prilikom obišao je radove u Svetištu Leopolda Mandića. To je projekat za koji je Federalno ministarstvo prostornog uređenja na čelu sa ministrom izdvojilo sredstva u iznosu od 20.000 KM.

img

Održan Susret Općinskog načelnika i administracije sa dijasporom

 

Danas je održan Susret Općinskog načelnika i administracije sa dijasporom u sali Općinskog vijeća Maglaj, gdje su prisutni imali priliku da iznesu svoje stavove, mišljenja i prijedloge po pitanju buduće saradnje, komunikacije i poboljšanju istog.

img

ZA SUTRA ZAKAZAN SUSRET OPĆINSKOG NAČELNIKA I OPĆINSKOG RUKOVODSTVA SA DIJASPOROM

 

Drage Maglajlije koji živite i radite izvan granica Bosne i Hercegovine, s ciljem unapređenja naše saradnje pozivamo vas da prisustvujete Susretu Općinskog načelnika i općinskog rukovodstva sa dijasporom koji će se održati sutra 09.08.2018. godine u sali Općinskog vijeća- zgrada JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" sa početkom u 10,00 sati.

img

Druga Revija urbane kulture sa FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra

 

U okviru manifestacije „Studentsko ljeto“ u subotu 18. augusta od 19,00 sati na platou ispred JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju održat će se druga po redu Revija urbane kulture, na kojoj će nastupiti fenomenalni FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra.