Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U Sportskoj dvorani otvorena savremena teretana ''SD GYM'' (FOTO)

img

Sportska dvorana u Maglaju proširuje svoju ponudu sportistima, rekreativcima i građanima. Svečano je otvorena teretana „SD GYM“ čije je opremanje realizovano zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva kulture i sporta u iznosu od 8.000 KM, a dio sredstava osiguran je i iz općinskog budžeta. Teretanu su svečano otvorili Zlatan Omerović, član Upravnog odbora Doma kulture „Edhem Mulabdić“, Damir Bašić, upravnik dvorane te Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik koji je dobio i prvu člansku karticu.

Sami uposlenici Doma kulture „Edhem Mulabdić“ dali su lični doprinos kako bi se teretana stavila u funkciju i otvorila svoja vrata svim zainteresovanim.

Hvala Federalnom ministarstvu kulture i sporta,  ali i općini za dodatna sredstva. Trudili smo se da nabavimo sprave za različite vrste vježbi i dosta dodatne opreme. U planu je i nabavka još nekoliko sprava čime bi i teretana dobila na kvaliteti ponude za sportiste i rekreativce sa područja naše ali i susjednih općina“, rekao nam je Damir Bašić, upravnik Sportske dvorane.

Pomogli smo finansijski ali želimo pomoći i na svaki drugi način kako bi unaprijedili usluge sportske dvorane, da se u njoj ne odvijaju samo takmičenja nego da se koristi i u rekreativne svrhe. Ovo bih nazvao prvom fazom i nadam se da ćemo u budućnosti povećati ponudu same teretane te da će ona biti na usluzi i građanima i sportistima“, izjavio je na otvaranju Mirsad Mahmutagić, načelnik općine. Prisutni predstavnici sportskih klubova naglasili su da će teretana na određeni način zaokružiti pripreme sportista i sportistkinja i postizanje što bolje forme za takmičenja koja ih očekuju od jeseni.

















N.Br./maglaj.net