Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Uvodi se centralno grijanje na pelet u objekat OŠ ''Novi Šeher'' kao i u sportsku dvoranu (FOTO)

img

U Novom Šeheru realizuje se projekat uvođenja centralnog grijanja u objekat Osnovne škole „Novi Šeher“ kao i novoizgrađenu sportsku dvoranu. Za ove namjene Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala je 145 hiljada KM.

U ovom trenutku dograđuje se kotlovnica a grijanje je predviđeno na pelet. Zagrijavaće se dva školska objekta i sportska dvorana. Izviđač radova je firma 'K-Projekt' iz Žepča“, rekao nam je Zijad Meškić, direktor škole. Prema planu, nova sezona grijanja počinje 15.oktobra. Dok projekat uvođenja grijanja na pelet ne bude završen, prostor će se zagrijavati po starom sistemu na lož-ulje. „Predviđeno je da ovi radovi traju mjesec dana, ali učenicima će biti toplo pošto ćemo grijati starim sistemom“, dodao je Meškić.

U izgradnju sportske dvorane, koja je otvorena prošle godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona uložila je 1,5 miliona KM. Dvorana se koristi za izvođenje nastave i vannastavnih aktivnosti učenika novošeherske osnovne škole, a građanima za potrebe kulturnih, javnih, sportskih i drugih manifestacija. Dvorana ima površinu od 1.800 metara kvadratnih i kapacitet od 450 sjedećih mjesta. Takođe, Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u opremanje sportske dvorane uložili su 100.000 KM. Oprema je renomiranog  proizvođača „ELAN“ Slovenija, a u dvorani je kompletirana sportska oprema za košarku, rukomet, odbojku, mali nogomet i stoni tenis. Takođe, osigurana je sva potrebna oprema za izvođenje nastave tjelesnog odgoja: stručnjače, lopte, vratila, kozlići, penjalice, četiri koša te kompletna oprema za odbojku, kao i zaštitne mreže kako bi se zaštitio sam objekat.

 N.Br./maglaj.net