Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

SPARK stiže u Maglaj (FOTO)

img

U petak 05.07.2019. u prostorijama Općine Maglaj održan je drugi radni sastanak između SPARK Mostar kojeg su predstavljali Maja Miljević (Managing director), Ana Sović(BofD) i Iva Đikić (Project Officer), te Općine Maglaj na čelu sa načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, Svjetlanom Zamboni direktoricom JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj i Sašom Stanićem pokretačom inicijative za otvaranjem SPARK škole u Maglaju.

Na sastanku su dogovoreni svi detalji vezani za skoro pokretanje SPARK škole na području općine Maglaj, kao što je marketign plan, opremanje i brendiranje posebne SPARK učionice u okviru JU Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj.

Za one koji ne znaju, SPARK se opisuje kao napredna digitalno-tehnološka akceleratorska platforma posvećena regionalnim startupima i projektima naručenim od vodećih evropskih kompanija. SPARK tim se sastoji od 20 visokoobrazovanih stručnjaka iz područja kao što su digitalni marketing, organizacija događaja, razvoj i dizajn softvera, obrazovanje i trening, pravo, finansije, ljudski resursi, coworking i projektni menadžment. SPARK je razvio široku mrežu partnerstava s vodećim korporativnim tvrtkama kao što su Sportradar i NSoft.

Upravo od sredine septembra mjeseca, planirano je održavanje SPARK škole odnosno radionica prema kurikulumu SPARKa na području općine Maglaj, na kojoj učešće mogu uzeti ne samo zainteresovani sa područja općine Maglaj, već i sa područja susjednih općina i gradova kao što su: Žepče, Zavidovići, Tešanj, Doboj, Gračanica...

Polaznicima ove škole omogućava se da nauče vještine programiranja, timski rad, te da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama iz svijeta developmenta, a najboljima od njih biće omogućen interviju za posao u vodećim bosanskohercegovačkim IT kompanijama kao što je NSOFT.

Više detalja javnosti će uskoro biti prezentovano.






maglaj.net