Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: Obilježen Dan šehida (FOTO)

img

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida. Dan najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine obilježen je i na području općine Maglaj u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj i Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

Program obilježavanja počeo je na šehidskom mezarju Podborik, nakon čega je položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

Prisutnima su se obratili glavni imam Nevres ef. Hodžić i načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

„Naša okupljanja na  Dan šehida su potrebna nama koji smo ostali iza njih, da u njihovoj žrtvi tražimo inspiraciju za odbranu onoga što su oni branili i svojim životima platili. Porodicu, vjeru, državu, imetak i čast. Oni su dali što su dali, više od toga nisu ni mogli dati. Na nama je da ih ne zaboravimo. Sjećanje na njih je pitanje našeg samopoštovanja i dostojanstva“, istakao je glavni imam Nevres ef. Hodžić.

„Danas je Dan šehida, dan sjećanja na naše najmilije koji su ugradili svoje živote širom Bosne i Hercegovine za odbranu nam jedine domovine. Neka im je vječni rahmet, a vama želim dobro zdravlje“, kazao je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.












(maglaj.ba)