Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Aktivnosti RO ''Merhamet'' Maglaj tokom mubarek ramazana (FOTO)

img

"KO URADI I KOLIKO TRUN DOBRA, VIDJET ĆE GA..."

Kao i godinama ranije, Regionalni odbor „Merhamet“ Maglaj realizuje niz aktivnsti tokom mubarek mjeseca ramazana. „Pored redovne pripreme obroka korisnicima naše javne kuhinje, imamo i dodatne aktivnosti tokom ramazana. Akcenat smo stavili na pripremu i dostavu ramazanskih iftara osobama koje su stare, bolesne, u stanju socijalne potrebe i to do njihovog kućnog praga. Takođe, pripremamo i dostavljamo iftare povratnicima u drugom bh entitetu. Već smo iftare dostavili u Pridjel i Ševarlije. Plan nam je u narednom periodu da organizujemo još iftara na području Teslića kao i nekih drugih, povratničkih naselja na području općine Doboj. Izvršili smo i podjelu oko 300 paketa osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe na području djelovanja RO „Merhamet“ Maglaj, a podijelili smo i hurme za naše redovne članove i prijatelje 'Merhameta'. Hvala svim građanima koji su nas do sada posjetili, veliko hvala našim donatorima, privrednim subjektima koji su nam donirali novčana sredstva ali i potrebne namirnice kako bi iftari bili što kvalitetniji“, kazala nam je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhamet“ Maglaj.

Do sada je u saradnji sa Neformalnom grupom žena „Fontana“ organizovan iftar u najstarijoj maglajskoj džamiji Sukiji, a zahvaljujući donaciji Adnana Mrkića organizovan je iftar za postaće iz Starog grada, odakle je i Adnan prijeklom. Iftar je organizovan na čaršiji, ispred Čabrine kafane. Takođe, zahvaljujući Dunji Kulenović, iftarom su počašćeni polaznici mektebske nastave u džematu Misurići.



Počelo prikupljanje sredstava za adaptaciju objekta „Merhameta“ u Maglaju

Sredinom prošle godine okončana je akcija kupovine kuće za „Merhamet“ u iznosu 105.000 KM. Tokom ramazana pokrenuta je akciju za prikupljanje dodatnih 130.000 KM za nastavak radova na dogradnji, adaptaciji i rekonstrukciji objekta kako bi se on prilagodio korisnicima i potrebama za još kvalitetniji rad. U ovom objektu planirana je vlastita pekara, prostorije Javne kuhinje, hladnjača, skladišta za namirnice i kancelarijske prostorije.

Pozivamo sve naše donatore da nas podrže u ovoj našoj najvećoj akciji u mubarek mjesecu ramazanu uplatom finansijskih sredstava kao i u donaciji građevinskog materijala. Uvjereni smo da će mnogi dobročinitelji kao i do sada biti uz nas u ovoj velikoj hairli akciji“, dodala je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhamet“ Maglaj. Svi oni koji žele podržati ramazanske akcije RO „Merhamet“ Maglaj kao i projekat dogradnje, adaptacije i rekonstrukcije objekta u kojem će ova humanitarna organizacija imati sve potrebne sadržaje mogu to učiniti na nekoliko načina. Donacija prehrambenih namirnica može se dostaviti u prostorije maglajskog “Merhameta”, ulica 1.marta bb, kontakt telefon 032/603-202 kao i:

donacijom novčanih sredstava na žiro račun:

199 046 000 44 62194 Sparkasse banka ili na blagajni „Merhameta“

uplate iz inostranstva:

IBAN: BA39-1990-4600-0446-2194

SWIFT ABSBBA 22


N.Br./maglaj.net